Kwaliteit ontsteking producten voor Gilera & Piaggio 125cc 180cc 2 takt

Ontsteking voor je Piaggio 125cc 180cc kopen? CDI, Bobine tot complete ontsteking bij WB leverbaar.

Een scooter ontsteking is een elektronische ontsteking die zorgt voor de vonk die nodig is voor de verbranding van de brandstof in de motor. Het ontstekingssysteem bestaat voornamelijk uit een stator met spoelen waar het vliegwiel omheen draait, een CDI-unit, een bobine en natuurlijk de bougie. Wij hebben o.a. voor de Piaggio 125cc 180cc veel onderdelen op voorraad!

Wat is een stator?

Een stator is een vast onderdeel van de motor van een scooter en zorgt voor de opwekking van elektriciteit. De stator bestaat uit een aantal spoelen die om de rotor heen zijn gewikkeld. Wanneer de rotor draait, wekt dit een magnetisch veld op dat de spoelen in de stator activeert en zo elektriciteit opwekt.

Wat is een bobine?

Een bobine is een onderdeel van de ontsteking van een scooter. De bobine zorgt ervoor dat de spanning van de accu wordt omgezet in een hogere spanning die nodig is om de bougie te laten vonken. De bougie zorgt op zijn beurt weer voor de verbranding van de brandstof in de motor.

Wat is een CDI?

Een CDI (Capacitor Discharge Ignition) is een onderdeel van de ontsteking van een scooter. De CDI zorgt ervoor dat de vonk op het juiste moment wordt afgegeven aan de bougie. Dit gebeurt door middel van het opslaan van energie in een condensator en het vervolgens snel ontladen van deze energie naar de bobine.